Pages

Followers

Tuesday, 30 July 2013

BIZ ONLINE!! JOM ORDER!

salam semua,
rasanya lama dah tak update blog.
nak pulak sekarang bz kerja di bangi.
biasalah nak maju kite kene push diri ni..
ok sekarang ni bz dengan biz online..

saya ade jual BEDAK TANAKA..tak tahu ape bedak tu? ni ha..
function?
- Kecutkan jerawat
- Haluskan kulit
- Cerahkan kulit
- Hilangkan jeragat
- Lembutkan kulit
- Menyejukkan dan mengurangkan minyak di kulit muka
- Pelindung cahaya matahari
- Selesaikan masalah kulit bukan sahaja di muka tapi boleh digunakan satu badan



yang ni ORI MYANMAR
jangan risau sye jual yang terbaik!!

ok, second, saya jual MAGIC LIPS
MURAH JE,
RM5 = ambil by hand
RM10 = by pos


next, DETOX FOOT
sangat bagus
bila kite pakai nanti kita boleh tengok berapa banyak asid tu...
RM1 SATU!!! MURAH!




dan last. nak buat PROMOTION RAYA!!
FREE POSTGE!
RM40-RM45..MURAH..JOM PILIH

PSS! TERBAIK..
MUKE DAH XDE JERAWAT PAKAI NI SEMINGGU.
PURE SKIN SOLUTION



so sape2 nak order boleh pm saya di FB/MSG/KOL

0172231992/0172840029

Sunday, 23 December 2012

PENJARA?


..Assalammualaikum..


salam semua muka buku, muka blogger,
alhamdulilah hari sudah masuk hari ke enam matuz praktikal
cer teka kat mane, agak2? tengok lambang kat atas je dah tahu kan..
IBU PEJABAT PENJARA MALAYSIA ..:)
why i choose this company? sebab jarang2 ade yang nak praktikal di penjara, 
lagi satu minat yang mendalam nak tahu tentang penjara..:) nice rite? 

see my "kad matrik praktikal"




how i look?? :)
praktikal ni abis 03 MEI 2012, tapi smpai sekrang matuz belom dapat task
dari pengrah bahagian IT, maybe rabu ni dapat la kot..insyaa..:)
so dalam mase seminggu ni matuz banyak habiskan dengan bertwitter
dan berMUKA BUKU, dan juga kak su ade suruh buat sistem mase die
DEGREE..alhamdulilah semuanya dah siap...tinggal nak dapat task dari pengarah je
ok lah mals nak berjeler-jeler nanti BORED kan...next updated coming soon :)



Thursday, 29 November 2012

we are INFOSYS trainers


                                                          .. Assalammualaikum...


salam semua, salam satu malaysia...dah macam berhabuk pulak blog
matuz ni. sorry tak de masa....jadual pack, mane tak nye, after final project, final exam,
then 24 balik rumah, 25 pergi melaka ade program INFOSYS  then balik 15/12 , 16/12
go to penjara for praktical. anyway matuz tabah melakukan semua ni..:)
ok now, bukan nak cerita pasal tentatif prgram matuz, ni nak cerita tentang INFOSYS.
do you know about INFOSYS? anyone else? ok tak tahu kan? INFOSYS ni satu bidang
yang diajar tentang programmning. ianya termasuklah database, operating system, computer hardware,
dan macam - lagi tentang komputer. sijil INFOSYS ni sangat lah bergune taw... bukan senang nak dapat..kami berkampung di politeknik merlimau melaka selama 20 hari untuk belajar, ade test, quiz
nak dapatkan ilmu dan sijil ni. rugi lah siape yang tak pergi tu..SUMPAH TERBAIK!!
ok, dah tahu pasal infosys? now jom tengok gambar sepanjang kami di INFOSYS ni.>:)


buku ni INFOSYS bagi..:)




MEREKA ini dinamakan SAHABAT 

yeha! KAWAN BARU







ok..selesai sudah kami dsini ade lagi 17 hari lagi..lamenye..:) salam semua

Saturday, 8 September 2012

NIKE is my love

                                                          Assalammualaikum

saya di al ikhsan..love!

akhirnya, dapat juga beli kasut NIKE....thanx..:)
 gambar ni di melaka CENTRAL...nak cakap ape pon xtaw...tengok gambar je la k.:)




terase sayang nak pakai kasut yang brharge RM239...ihihihih

  total amount..wow! ni last saye nak beli..ihihih :)


gambar saya berjubah ni gambar hari jumaat,..saje update..hari tu saya berjubah..CEWAH!
suke pulk dengan jubah ni....hope..akan ke arah tu..amin..:)
da rase xnk pakai ketat-ketat ni..akan cuba BRUBAH..:)


ok last pic..hari  ni malas nak banyak tulis..just upload gambar je..bye2 nite..:)

Tuesday, 4 September 2012

C.I.N.T.A

                                                             Assalammualaikum readers..




hari ni nak merepek pasal C.I.N.T.A
wah! macam tengah berbunga-bunga pulak kan..
dah lame berbunge-bunge cume xnak tunjuk je..:) (POYO plk)


Cinta – Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau boleh nak dia tahu.. dan kita seboleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. kada-kadang sebab small matter da jeles (dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je)
Sayang – Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)
Suka – Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Peliknya, baru jumpa da RINDU ..hurm (dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Kita akan suruh dia diam sekirangnya keng kita dah nak pecah…)
Minat – Apa sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya. something special la..(dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan… )
Tetapi kita kena ingat bahawa tanpa minat , suka dan sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu…
CREDIT TO : SOMEONE SPECIAL ;)

#yang paling penting " number for me is ALLAH DAN FAMILY, lastly baru "CINTA" di atas..:)

Thursday, 26 July 2012

.NET TECHNOLOGY

                                                     ... Assalammulaikum ...

hai readers...hari ini matuz nak update sikit je..sebenarnye sekarang dalam kelas
 .NET..so nak la update pasal first kelas ni..hari ni kawan-kawan semua sibuk
bertweet-tweet mane tak nye, CIK SHAIFUL BAHRI suh kami install VB.NET
nasib la matuz hari tu ade pergi KURSUS VB.NET so melepak je la sememtare tnggu
kawan-kawan install...ok kelas pertame matuz hari ni buat CALCULATOR....
macam senang..memang senang kalau tahu.......nak tahu calculator yang macam mane...
korang pergi dekat START WINDOW then search la CALCULATOR...ha tu semua PROGRAMMER macam kami labuat.(ayat POYO padahal xminat kos ni) ihhiihihihhihi..dala nak out...
tengok lah hasil kerje matuz..;)


Thursday, 19 July 2012

Minggu Suai Kenal TERBAIK!

                                                                ... Assalammualaikum ...



HAI HELLO HAI..:) inilah antara 40 fesi sem ni yang handle hampir 650 pelajar baru



alhamdulilah setelah 4 kali berturut-turut menjadi fesi untuk MINGGU SUAI KENAL,
 akhirnya kali keempat ini adalah yang TERBAIK!! hurm, sedih pula rasenye,
semester depan sudah praktikal dan semester depan juga adalah LAST SEM saye
hope sem ni semuanya OK.. jom tengok gambar "adek-adek" baru BERMSK..:)



ini antara LATIHAN DALAM KUMPULAN, walaupon padat kami sebgai fesi cube membuat yang terbaik
SELAMAT DATANG KE POLITEKNIK MUADZAM SHAH, PAHANG


nak taw saye ajk ape? AJK MAKANAN taw bagi MSK ni...sebab AJK ni yang
paling senang..ihhihihiih



ok ini malam terakhir bersame mereka, entah mengape, rase sedih pulak malam ni, aktiviti malam ni kami sebagai fesi membuat aktiviti muhasabah diri, ingat kembali pengorbanan ibu bapa, memang feedback die AWESOME! TERBAIK! ....dan malam ini juga, kami membuat satu kejutan, konon-konon buat marah2 la.sampai menangis la budak2 ni, then rupe-rupenye sambut befday girl n boy pelajar baru....pape pon HAPPY BEFDAY ye...hope korang enjoy....


IGNORE MUKE KAMI! ...inilah die dayang2 yang mebawa kek untuk BEFDAY BOY N GURL.....(muke penat)


wah! excited ye adek2 ni...surprise dari KAK ERYN..:)




bukan senang untuk berdiri di depan 650 pelajar baru, dan ajar ENERGIZER..
papepon saye sudah buat yang terbaik!


apabila nama dipanggil tampil kedepan untuk membuat ENERGIZER
sangat la gementar...Sebagai senior BE COOL je..


inilah dia pelajar oku....saya SELUUUTTTTT la!
DIA juga manusia seperti kita
lihatlah, pelajar ini masih ade SEMANGAT untuk BELAJAR 
KECACATAN bukan PENGHALANG






finally, SELAMAT MEMBACA...:)
There was an error in this gadget